Breyer Animal Creations® begyndte i sin tid som plastproducent. Firmaet der dengang hed Breyer Molding Companyvar dengang baseret i Chicago. Firmaets første modelhest blev skabt i 1950 og var #57 Western Horse. Den var en speciel ordre produceret til firmaet F.W. Woolworth og skulle bruges som udsmykning på et kaminur. Men Breyer blev oversvømmet af henvendelser fra folk der udelukkende ønskede at købe modelhesten. Dette fik Breyer Molding Company til at ændre retning for evigt!

Reeves International Inc, der i dag er selskabet bag Breyer, hjemmehørende i New Jersey, blev grundlagt af den schweiziske iværksætter Werner J Fleischmann i 1946. Reeves skabte sig et navn i legetøjsindustrien, som den amerikanske distributør af finere europæisk legetøj og samlerobjekter, til salg i legetøjsforretninger og finere stormagasiner. De havde mærker som Stieff, Corgi og Britains i deres internationale portefølje.

Gennem salg og distribution af disse fine mærker opnåede Reeves et enestående ry på markedet. Fra 1946 til 1970’erne blev Reeves en af landets største distributører. De arbejdede ud fra deres showroom i New York men havde en landsdækkende salgsstyrke. I 1998 købte Anthony Fleischmann sin far Werner Fleischmann ud af firmaet.

I dag er Reeves mere fokuseret end nogensinde på sit signaturmærke, Breyer Horses. Breyer har igennem generationer fastholdt sin position som det førende mærke indenfor modelheste og samleobjekter med et uovertruffent øje til ægthed, kvalitet og realisme. En arv der grundlagt i 1950 er bevaret helt frem til i dag. Breyer lever op til sin løfte til fans over hele verden: med Breyer har du virkelig din helt egen hest.

Den første model Breyer producerede